20:00

Vårgårda HC

Referat: Hovås HC/Järnbrott HK - Vårgårda HC

Period 1
Tanken från start var att göra en bättre match än senst mot Hovås. Underläge med 4-0 efter 9 minuter, ett par snygga mål och ett par skitmål.
Så det var ingen som direkt gjorde vågen i båset efter denna starten. Men det var ett gäng tjejer som knöt näven lite och stöttade varandra så spelet jämnades ut en del. Tyvär så kom 5-0 innan paus vilan.

Skott17-10
Resultat 5-0

Period 2

Nu börjar vi hitta tillbaka till ett betydligt bättre spel och efter ca 3 minuter sätter Alicia reduceringen till 5-1 på egen hand. 5 minuter senare fixar Tiina 5-2 på pass från Moa tyvärr så får Hovås in 6-2 någon minut efter men periodens spel är fortfarande jämnt åt bägge hållen. Innan perioden är slut så hinner vi med att träffa både stolpar och ribban men något mer mål blir det inte i perioden.

Skott 10-10
Resultat 1-2

Period 3

Måste ändå säga att det är kul att se tjejerna kämpa som dom gör med den starten vi fick i matchen. Domar insatsen är inte lika kul att skriva om då vi under säsongen har haft riktigt bra domare så får denna match räknas som ett riktigt botten napp som inget av lagen tjänade på.
i mitten på perioden fick Hovås in 7-2. Resten av matchen präglades av lite utvisningar och mindre skönspel.
Tar vi bort första perioden så spelar vi en riktigt bra match mot serieledarna så det var lite synd att det rann i väg i början annars tror jag det hade blivit en riktigt spännande match.
Givetvis så måste vi buga och niga när vi får med ca 20 supportar hemifrån på en match som startar 20.00 en fredags kväll där ingen är hemma före midnatt.